
استفاده کردن از دوربین مداربسته در چند دهه گذشته متداول بوده است و این دستگاه کارایی جهت حفظ امنیت جانی و مالی در اکثر محیط ها مورد استفاده قرار می گیرد. این روزها دیگر دوربین های مداربسته با رزولوشن های بالایی در دسترس هستند و مشکل کیفیت پایین دوربین های قدیمی را حل کرده اند. در این مطلب می خواهیم تا مفهوم رزولوشن دوربین مداربسته را بیان کنیم و توضیحات لازم در این خصوص را در اختیار شما عزیزان قرار بدهیم.
منظور از رزولوشن دوربین مداربسته چیست؟
در دوربین مداربسته، رزولوشن روشی برای اندازه گیری اندازه تصویر می باشد. این بدان معناست که تصاویر با ابعاد کوچک تر، رزولوشن کمتر و تصاویر با ابعاد بزرگ تر، رزولوشن بیشتر یا کیفیت بیشتری دارند. اگر بخواهیم مختصرتر به رزولوشن دوربین مداربسته اشاره کنیم، باید بگوییم که هر چه اندازه (ابعاد تصویر) و کیفیت تصویر ثبت شده بیشتر باشد، رزولوشن آن بیشتر خواهد بود. در مجموع اندازه گیری رزولوشن تصویر دوربین مداربسته در تکنولوژی های مختلف متفاوت خواهند بود. توجه داشته باشید که رزولوشن در دوربین های مداربسته آنالوگ، با شاخصTV Line و رزولوشن در دوربین های تکنولوژی های جدید تر، با شاخص پیکسل شناخته شده می باشد.
در دوربین مداربسته، رزولوشن تصویر چگونه محاسبه می شود؟
برای رسیدن به این موضوع، شما می توانید دفترچه مشخصات دوربین مداربسته را مطالعه کنید. با بررسی کردن دفترچه شما دو سری از اعداد را می بینید که مشخصات سنسور دوربین مداربسته را نشان می دهند. در اصل یکی از این اعداد تعداد پیکسل های سنسور است که رزولوشن تصویر دوربین مداربسته را نشان می دهد و به صورت افقی و عمودی بیان می شود. این عدد در دوربین های مداربسته آنالوگ قدیمی، با TVL بیان می شود.
همان طور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم، سیگنال های دوربین مداربسته بر مبنای ابعاد و یا پیکسل های افقی و عمودی بیان می شود و به صورت شاخص های زیر سنجیده می شوند.
فضای مورد نیاز برای ذخیره سازی تصویر
اندازه تصویر ذخیره شده، سایز دیجیتالی تصویری است که در دستگاه دیجیتال ذخیره می شود. برای مثال بالاترین رزولوشن ذخیره شده در سیستم های آنالوگ برابر با ۴۸۰*۷۲۰ است.
نسبت اندازه تصویر آنالوگ در نمایشگر
نسبت اندازه تصویر در نمایشگر در استاندارد NTSC برابر مقدار ۴:۳ است. در حال حاضر نیز، استاندارد های جدید برای نمایشگر با کیفیت HD وجود دارد که نسبت اندازه تصویر آن ها ۱۶:۹ است. تحت چنین شرایطی است که رزولوشن تصویر دوربین مداربسته بیشتر می شود. در مجموع تکنولوژی های جدید دوربین مداربسته، باعث افزایش رزولوشن، فضای ذخیره و نمایش تصویر دوربین مداربسته شده اند.
رزولوشن تصویر دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP
دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP، شامل رزولوشن full D1 با اندازه ۴۸۰*۷۲۰ می باشند و قابلیت ثبت ۳۰ فریم در ثانیه را دارند. به طور معمول این دوربین ها برای رزولوشن و نرخ فریم پایین تر نیز تنظیم می شوند. تا بدین صورت، انتقال تصویر با پهنای باند کم تر انجام شود و ذخیره تصویر، به آسانی و با فضای کمتری انجام شود و به هارد یا فضای ذخیره سازی کمتری نیاز باشد؛ اما به صورت کلی، اغلب افراد رزولوشن تصویر دوربین مداربسته را در بالاترین حالت ممکن قرار می دهند تا تصاویر با کیفیت بسیار بالایی ذخیره شوند. در حالی که بی خبرند که این حجم از پهنای باند، فرآیند انتقال تصویر بسته به سرعت آپلود و دانلود اینترنت را کند می کند، بستر شبکه را مشغول می سازد، انتخاب تصویر Mainstream و Substream کندتر انجام می شود و فضای ذخیره سازی بیشتری در هارد اشغال می شود.
سخن پایانی از مقاله
با بیان کردن مطلب فوق به این نتیجه رسیدیم که کیفیت تصویر دوربین مداربسته، همان رزلوشنی است که کیفیت تصویر بر اساس مگاپیکسل تعریف می کند؛ بنابراین هر چه تعداد پیکسل های تشکیل دهنده یک تصویر بیشتر شود، میزان وضوح تصویر بالا می رود و جزئیات بیشتری در تصویر دیده می شود. به علاوه هر چند رزولوشن دوربین مداربسته پایین تر باشد، کیفیت ارائه تصاویر کمتر خواهد بود و جزئیات کمتری قابل نمایش خواهد بود. در این صورت این دستگاه برای کاربردهای چون خواندن پلاک و تشخیص چهره افراد بهره وری مناسبی نخواهد داشت. امیدواریم که مفهوم رزولوشن دوربین مداربسته را متوجه شده باشید و اطلاعات لازم در این زمینه را به دست آورده باشید.
مشاهده نسخه Pdf : رزولوشن دوربین مداربسته چیست؟