
امنیت اجتماعی میتواند آرامش ذهنی را برای شهروندان به وجود آورد. تجهیزات و امکانات مختلفی وجود دارند که میتوانند به این تامین امنیت کمک کنند و آمار سرقتها و جرائم اجتماعی را کاهش دهند. دزدگیر یکی از تجهیزاتی است که میتوان از آن در اماکن مختلف تجاری و مسکونی استفاده کرد. حال سوالی که اکثرا مطرح میشود این است که کدام نوع از دزدگیرها عملکرد بهتری دارد؟ دزدگیر فروشگاهی یا اماکن؟ جهت پاسخ به این سوال باید در ابتدا به ارائه اطلاعاتی در رابطه با این دزدگیرها بپردازیم.
دزگیر فروشگاهی چیست؟
دزدگیر فروشگاهی که به نامهای گیت فروشگاهی، گیت ضد سرقت فروشگاهی و دزدگیر ضد سرقت نیز شناخته میشود، جهت جلوگیری از به سرقت رفتن کالاهایی بکار میرود که داخل فروشگاهها قرار دارند. این نوع دزدگیر در کتاب فروشیها، هایپرمارکتها، لباس فروشیها، مغازهها و … مورد استفاده قرار میگیرد.
در ساختار دزدگیرهای فروشگاهی از تکنولوژی به نام RFID استفاده شده است؛ این تکنولوژی به گونهای عمل میکند که با استفاده از امواج رادیویی میتواند این موضوع که کالایی از فروشگاه خارج شده است یا نه را به خوبی تشخیص دهد. یکی از مثالهای این نوع دزدگیرها میتواند تگ یا لیبلهایی باشد که به کالاهای داخل فروشگاه نصب میشوند و به محض خروج این کالاها از فروشگاه، آلارم دزدگیر به صدا در میآید.
انواع دزدگیرهای فروشگاهی
به طور کلی میتوان بیان کرد که دزدگیرهای فروشگاهی به دو بخش تقسیم میشوند؛ در ادامه به شرح اطلاعاتی در رابطه با آنها میپردازیم.
آنتن دزدگیر فروشگاهی
آنتن دزدگیر فروشگاهی در واقع یک پایهای است که برد دزدگیر روی آن قرار میگیرد و روی آن دو قسمت وجود دارد که کار فرستنده و گیرنده رو انجام میدهد، اما در آنتنهای تک برد هر دو کار فرستنده و گیرنده در یک پارت صورت میگیرد.
تگ یا لیبل
در تگ یا لیبل یک سری سنسورهایی نصب میشوند که با خروج این کالاها امواجی که با تگ یا لیبل مرتبط هستند، به سرعت شناسایی میشوند و هشدار سرقت به صدا در میآید.
کاربرد دزدگیر فروشگاهی
به صورت کلی سه سیستم دزدگیر فروشگاهی وجود دارند که عبارتند از:
- دزدگیر RF
- دزدگیر AM
- دزدگیر EM
در این دزدگیرها تگ و لیبلهای منحصر به فردی وجود دارند. لیبلهای این دزدگیرها روی کالاها و لباسها نصب میشوند و در صورت خارج شدن آن کالاها از فروشگاه، هشدار دزدگیر فعال میشود. استفاده از این نوع دزدگیرها در مواقعی که فروشگاه باز است مورد استفاده قرار میگیرد و در صورت خارج شدن محصولی از فروشگاه، فروشنده و سایر کارکنان را از سرقت کالاها مطلع میکند.
دزدگیر اماکن چیست؟
تفاوت دزدگیر اماکن با دزدگیر فروشگاهی در نوع کاربرد آنها است. به صورت کلی میتوان بیان کرد که هر دو این دزدگیرها جهت جلوگیری از سرقت مورد استفاده قرار میگیرند. تنها تفاوتی که وجود دارد این است که دزدگیر فروشگاهی برای جلوگیری از سرقت محصولات در هنگام باز بودن فروشگاه استفاده میشود، اما در واقع دزدگیر اماکن در اماکنی مانند فروشگاهها، هایپرمارکتها، سازمانها، ادارات، منازل و … حتی در مواقعی که رفت و آمدی انجام نمیشود و به عبارتی فروشگاهها و اماکن مختلف بسته هستند نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
دزدگیرهای اماکن نیز شما را از ورود سارق به داخل محیط مطلع میسازند؛ انواع این دزدگیرها از گزینههای مختلفی برای شناسایی سارق استفاده میکنند.
انواع دزدگیر اماکن
در ساخت دزدگیر اماکن قطعات و تجهیزات مختلفی استفاده میشود که بر اساس نوع کاربری اماکن، بهترین و مناسبترین گزینهها مورد استفاده قرار میگیرند. این تجهیزات در دزدگیر اماکن شامل موارد زیر میشوند:
- انواع مگنت درب و پنجره
- سانترال مرکزی
- سیگنالهای خروجی
- سیستم تلفنکننده دزدگیر
- انواع سنسور لرزشی دزدگیر
- انواع سنسور تشخیص حرکت
- انواع بیم خطی و بیم لیزری
سانترال مرکزی
سانترال دزدگیر، بخش مرکزی دزدگیر اماکن محسوب میشود. سیگنالهای هشداری سنسورها با استفاده از سیم یا به صورت بیسیم به این مرکز انتقال مییابند؛ در این موقعیت پنل دزدگیر با دریافت این سیگنالها شروع به آلارم کشیدن، تماس گرفتن یا پیامک دادن به مسئول یا صاحب آن مکان یا انجام یک عمل خودکار مانند بستن دربهای ضد سرقت میکند.
سیستم تلفنکننده
سیستم تلفنکننده دزدگیر اماکن یک وسیلهای است که با برخورداری از چندین شماره تلفن روی حافظه خود، در صورت دریافت سیگنال سرقت از پنل مرکزی میتواند با استفاده از سیم کارت یا خط تلفن ثابت با صاحبان مکان تماس بگیرد یا پیامک بدهد و آنها را از سرقت مطلع سازد.
سنسور تشخیص حرکت
سنسورهای حرکتی که به نامهای موشن دیتکتور سنسور و سنسور PIR نیز شناخته میشود با استفاده از رادارای پخش و دریافت مجدد امواج میتواند حرکت یا بهمریختگی اشیاء موجود در محیط را تشخیص دهد و سیگنال سرقت را برای پنل مرکزی ارسال کند.
انواع بیم خطی و بیم لیزری
این تجهیزات از دو بخش فرستنده و گیرنده تشکیل شدهاند. بیم مرئی یا نامرئی در صورت قطع شدن به دلیل عبور شی از میان فرستنده و گیرنده، دستگاه را فعال میکند و سیگنال سرقت را به پنل مرکزی انتقال میدهد.
مگنت دزدگیر اماکن
مگنتها دارای دو بخش مغناطیسی و سیستم القا مغناطیسی هستند. یک مگنت روی درب یا پنجره نصب میشود که در هنگام باز شدن درب یا پنجره، دو بخش مگنت سیگنال از یکدیگر فاصله میگیرند که در چنین مواقعی مگنت سیگنال سرقت را به پنل مرکزی دزگیر ارسال میکند.
تفاوت دزدگیر اماکن با دزدگیر فروشگاهی در چیست؟
همانطور که مطرح شد به صورت کلی تنها تفاوت دزدگیر اماکن با دزدگیر فروشگاهی در نوع کاربرد آنها است. دزدگیر فروشگاهی در مواقعی استفاده میشود که قصد دارید در زمانهایی که فروشگاه باز است از به سرقت رفتن محصولات خود جلوگیری کنید، همانند تگ و لیبلهایی که به لباسهای فروشگاه نصب میشوند؛ اما دزدگیر اماکن جهت جلوگیری از ورود و خروج سارقین به اماکن مختلف در هنگام بسته بودن فروشگاه مورد استفاده قرار میگیرد.
سخن پایانی
در این مطلب تفاوت میان دزدگیر فروشگاهی و دزدگیر اماکن شرح داده شد. به صورت کلی میتوانید دزدگیری را تهیه کنید که کاربرد آن بر اساس نیازهای شما باشد. امیدواریم که اطلاعات ارائه شده در این مطلب تمامی انتظارات شما را بر آورده کرده باشند. از همراهی شما تا انتها این مطلب صمیمانه تشکر میکنیم.
مشاهده نسخه pdf مقاله : تفاوت سیستم های دزدگیر فروشگاهی با دزدگیر اماکن
بسیار عالی بود مقاله تون امیدوارم که بیشتر از این مطالب بزارید.
خیلی خوشحالیم که این مقاله براتون مفید بوده